Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ze wonen in Rijnsburg, vlakbij Leiden.

Je hebt in stijl afscheid genomen bij Riva?

Dat klopt. Samen met een aantal, inmiddels oud-collega's, zijn we een weekje naar de Ardennen gegaan. Daar hebben we gewandeld, we zijn gaan mountainbiken en hebben lekker gegeten. Het was een mooie afsluiting van deze periode in mijn carrière.

Dat klinkt sportief, ben je dat ook?

Ik kan moeilijk stilzitten en vind het prettig om buiten actief bezig te zijn. Een keer per week squash ik en eens in de twee weken maak ik met een paar vrienden een stevige wandeling van zo'n vijftien kilometer. In mijn vrije tijd ben ik het liefst bij mijn gezin. Doordeweeks ben ik veel onderweg en ook 's avonds vaak nog aan het werk. In het weekend kan ik al genieten van een balletje trappen in het bos.

Wat vind je verder naast je werk belangrijk?

Ik zit in de Raad van Toezicht van een schoolbestuur met zes basisscholen, waaronder die van mijn kinderen. Die Raad houdt zich bezig met de onderwijskwaliteit, maar ook ethische kwesties zoals de omgang met kinderen met gedragsproblemen. We hebben een waakfunctie, maar vanwege het sterke dorpsgevoel in Rijnsburg, is de betrokkenheid groot.

Is onderwijs belangrijk voor jou?

Ja, absoluut. Het is de basis van je leven. Ik vind het ook goed dat scholen naast rekenen, schrijven en lezen aandacht besteden aan culturele vorming en sociale vaardigheden.

Wat heb je zelf voor onderwijs genoten?

Ik ben na het vwo technische bedrijfskunde in Rijswijk gaan studeren. In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen en ben ik afgestudeerd bij Riva. Zo ben ik in de automotive gerold. Hoewel ik echt kan genieten van mooie auto's, had ik nooit de ambitie om directeur van een dealerbedrijf te worden. Het is op mijn pad gekomen.

Hoe ben jij als directeur?

Ik probeer mezelf te blijven. Ik stuurde mijn medewerkers met verjaardagen vaak handgeschreven kaarten met een persoonlijke boodschap. Dat soort kleine gebaren creëert veel goodwill bij mensen. Tegen medewerkers wil ik altijd zo transparant mogelijk zijn. Nare beslissingen moet je niet uit de weg gaan of uitstellen. Inmiddels heb ik tientallen mensen moeten ontslaan, maar ik kan iedereen recht in de ogen kijken.

Wat vind je zo leuk aan deze branche?

Retail is detail. De marges zijn zo klein, dat je continu scherp moet zijn en bovenop de cijfers moet zitten. Daar ligt mijn passie: data, gecombineerd met online marketing.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe post | Automotive Online

Nieuwe post

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ze wonen in Rijnsburg, vlakbij Leiden.

Je hebt in stijl afscheid genomen bij Riva?

Dat klopt. Samen met een aantal, inmiddels oud-collega's, zijn we een weekje naar de Ardennen gegaan. Daar hebben we gewandeld, we zijn gaan mountainbiken en hebben lekker gegeten. Het was een mooie afsluiting van deze periode in mijn carrière.

Dat klinkt sportief, ben je dat ook?

Ik kan moeilijk stilzitten en vind het prettig om buiten actief bezig te zijn. Een keer per week squash ik en eens in de twee weken maak ik met een paar vrienden een stevige wandeling van zo'n vijftien kilometer. In mijn vrije tijd ben ik het liefst bij mijn gezin. Doordeweeks ben ik veel onderweg en ook 's avonds vaak nog aan het werk. In het weekend kan ik al genieten van een balletje trappen in het bos.

Wat vind je verder naast je werk belangrijk?

Ik zit in de Raad van Toezicht van een schoolbestuur met zes basisscholen, waaronder die van mijn kinderen. Die Raad houdt zich bezig met de onderwijskwaliteit, maar ook ethische kwesties zoals de omgang met kinderen met gedragsproblemen. We hebben een waakfunctie, maar vanwege het sterke dorpsgevoel in Rijnsburg, is de betrokkenheid groot.

Is onderwijs belangrijk voor jou?

Ja, absoluut. Het is de basis van je leven. Ik vind het ook goed dat scholen naast rekenen, schrijven en lezen aandacht besteden aan culturele vorming en sociale vaardigheden.

Wat heb je zelf voor onderwijs genoten?

Ik ben na het vwo technische bedrijfskunde in Rijswijk gaan studeren. In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen en ben ik afgestudeerd bij Riva. Zo ben ik in de automotive gerold. Hoewel ik echt kan genieten van mooie auto's, had ik nooit de ambitie om directeur van een dealerbedrijf te worden. Het is op mijn pad gekomen.

Hoe ben jij als directeur?

Ik probeer mezelf te blijven. Ik stuurde mijn medewerkers met verjaardagen vaak handgeschreven kaarten met een persoonlijke boodschap. Dat soort kleine gebaren creëert veel goodwill bij mensen. Tegen medewerkers wil ik altijd zo transparant mogelijk zijn. Nare beslissingen moet je niet uit de weg gaan of uitstellen. Inmiddels heb ik tientallen mensen moeten ontslaan, maar ik kan iedereen recht in de ogen kijken.

Wat vind je zo leuk aan deze branche?

Retail is detail. De marges zijn zo klein, dat je continu scherp moet zijn en bovenop de cijfers moet zitten. Daar ligt mijn passie: data, gecombineerd met online marketing.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.