Website wil schadeverleden auto’s openbaren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Initiatiefnemer van de site is Ben Veenman. Hij heeft in het verleden gehandeld in gebruikte auto’s en daar zaten nogal eens auto’s bij die schade hadden gehad. “Daar was ik niet van gediend”, zegt hij. “En ik gun andere mensen ook niet dat ze met zo’n auto te maken krijgen.”

Daarom bouwt Veenman al anderhalf jaar aan zijn site, die sinds gisteren in de lucht is. Aan de website is volgens Veenman een database met autogegevens gekoppeld. Wie een 0900-telefoonnummer belt voor € 1,30 per gesprek, krijgt een toegangscode. Daarmee kan het schadeverleden van meerdere kentekens worden opgevraagd, de code is een hele dag houdbaar.

Automotive heeft de proef op de som genomen en diverse kentekens opgevraagd, maar van geen enkele auto waren schadegegevens bekend. “Er zitten nu 4.000 auto’s in de database, en ik voer er elke dag 200 in”, zegt hij. Op het totaal aantal schades in ons land lijkt dat een druppel op een gloeiende plaat. “Het totaal aantal geregistreerde schades in Nederland is 300.000 per jaar”, zegt een Bovag-woordvoerder. Een snel rekensommetje leert dat er dan bijna 6.000 schades per week worden geregistreerd. De 200 schadegevallen die op Autoverleden.nl worden ingevoerd lijken daarbij in het niet te vallen. “De site is nog in opbouw”, zegt Veenman. “Belt u me over een paar maanden nog maar eens op.”

De grote vraag is natuurlijk waar Veenman de informatie over schades vandaan haalt. “Dat is bedrijfsgeheim”, zegt hij ferm. “Het komt in elk geval niet uit koppeling van bestanden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Website wil schadeverleden auto’s openbaren | Automotive Online

Website wil schadeverleden auto’s openbaren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Initiatiefnemer van de site is Ben Veenman. Hij heeft in het verleden gehandeld in gebruikte auto’s en daar zaten nogal eens auto’s bij die schade hadden gehad. “Daar was ik niet van gediend”, zegt hij. “En ik gun andere mensen ook niet dat ze met zo’n auto te maken krijgen.”

Daarom bouwt Veenman al anderhalf jaar aan zijn site, die sinds gisteren in de lucht is. Aan de website is volgens Veenman een database met autogegevens gekoppeld. Wie een 0900-telefoonnummer belt voor € 1,30 per gesprek, krijgt een toegangscode. Daarmee kan het schadeverleden van meerdere kentekens worden opgevraagd, de code is een hele dag houdbaar.

Automotive heeft de proef op de som genomen en diverse kentekens opgevraagd, maar van geen enkele auto waren schadegegevens bekend. “Er zitten nu 4.000 auto’s in de database, en ik voer er elke dag 200 in”, zegt hij. Op het totaal aantal schades in ons land lijkt dat een druppel op een gloeiende plaat. “Het totaal aantal geregistreerde schades in Nederland is 300.000 per jaar”, zegt een Bovag-woordvoerder. Een snel rekensommetje leert dat er dan bijna 6.000 schades per week worden geregistreerd. De 200 schadegevallen die op Autoverleden.nl worden ingevoerd lijken daarbij in het niet te vallen. “De site is nog in opbouw”, zegt Veenman. “Belt u me over een paar maanden nog maar eens op.”

De grote vraag is natuurlijk waar Veenman de informatie over schades vandaan haalt. “Dat is bedrijfsgeheim”, zegt hij ferm. “Het komt in elk geval niet uit koppeling van bestanden.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.