Bovag-RAI: schaf huidige milieulabel-regeling af

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De staatssecretaris dreigt een belangrijk deel van zuinige auto`s onverkoopbaar te maken en dat is onaanvaardbaar”, aldus Koos Burgman namen de brancheverenigingen. Een relatief onzuinige auto in bijvoorbeeld het A-segment, is in absolute zin al snel schoner immers dan een C-segment-auto die in zijn klasse als zuinig te boek staat.
De verenigingen gaan in hun communiqué verder dan dit: ze vinden dat de huidige milieusubsidieregeling helemaal moet verdwijnen ten faveure van een systeem op basis van een absoluut vergelijk. Overigens vindt Burgman het ook een “gemiste kans” van de staatssecretaris dat hij in zijn betoog niet heeft gerept over het stimuleren van CO2-vriendelijke brandstoffen. “Nederland loopt op dit gebied in Europa behoorlijk achterop.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovag-RAI: schaf huidige milieulabel-regeling af | Automotive Online

Bovag-RAI: schaf huidige milieulabel-regeling af

Redactie Redactie
• Laatste update:

“De staatssecretaris dreigt een belangrijk deel van zuinige auto`s onverkoopbaar te maken en dat is onaanvaardbaar”, aldus Koos Burgman namen de brancheverenigingen. Een relatief onzuinige auto in bijvoorbeeld het A-segment, is in absolute zin al snel schoner immers dan een C-segment-auto die in zijn klasse als zuinig te boek staat.
De verenigingen gaan in hun communiqué verder dan dit: ze vinden dat de huidige milieusubsidieregeling helemaal moet verdwijnen ten faveure van een systeem op basis van een absoluut vergelijk. Overigens vindt Burgman het ook een “gemiste kans” van de staatssecretaris dat hij in zijn betoog niet heeft gerept over het stimuleren van CO2-vriendelijke brandstoffen. “Nederland loopt op dit gebied in Europa behoorlijk achterop.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.