‘Relatie met fabrikanten verslechtert’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De voornaamste oorzaak van de verslechterende relatie: autokopers willen steeds minder betalen, maar stellen wel steeds hogere eisen. “Deze druk uit de afzetmarkt nemen fabrikanten mee in hun eisen aan leveranciers, die daardoor gedwongen worden continu betere producten te leveren tegen lagere prijzen”, aldus René Seyger, managementlid van Roland Berger.
Verder blijkt uit het onderzoek dat de toeleveranciers verwachten dat technologieën elkaar steeds sneller zullen opvolgen. Hierbij doelen ze op initiatieven voor het beperken van CO2-uitstoot en op het gebied van veiligheid, zoals nachtivisiesystemen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.