Mpv verliest terrein, stationwagen wint

Redactie Redactie
• Laatste update:

De relatief jonge mpv heeft zijn tweede plaats van vorig jaar verloren aan de stationwagen, die 18% van de markt pakt. Het het suv-segment groeit ook flink: ondanks alle publicitaire tegenwind die dit autotype vorig jaar moest verduren, is inmiddels 6% van de nieuw verkochte auto’s een terreinwagen of suv. Verhoudingsgewijs kreeg de coupé overigens de grootste klap: het totaal aantal verkochte coupés daalde met 11% tot zo’n 3.500. Goed voor 0,7% van het totaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Mpv verliest terrein, stationwagen wint | Automotive Online

Mpv verliest terrein, stationwagen wint

Redactie Redactie
• Laatste update:

De relatief jonge mpv heeft zijn tweede plaats van vorig jaar verloren aan de stationwagen, die 18% van de markt pakt. Het het suv-segment groeit ook flink: ondanks alle publicitaire tegenwind die dit autotype vorig jaar moest verduren, is inmiddels 6% van de nieuw verkochte auto’s een terreinwagen of suv. Verhoudingsgewijs kreeg de coupé overigens de grootste klap: het totaal aantal verkochte coupés daalde met 11% tot zo’n 3.500. Goed voor 0,7% van het totaal.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.