Lauret weerspreekt ‘pensioenverhaal’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook zegt Van Dijk dat hij dan de functie van Lauret overneemt, “zodat ik dan een dubbelfunctie heb: ceo en chairman of the board”. Het artikel suggereert ook dat het vertrek van Lauret samenhangt met de beslissing van Mazda om de import in Nederland – nu nog in handen van Autobinck – zelf te gaan doen.

Volgens Lauret is het geschetste beeld onjuist. Na 46 jaar overweegt hij weliswaar om terug te treden, maar hij weet nog niet wanneer. “Dat kan over een jaar zijn, of anderhalf jaar. Natuurlijk wil ik geen Heintje Davids worden, die tot in lengte van dagen dagelijks naar de Binckhorstlaan op kantoor komt. Maar een definitieve datum heb ik nog niet, dat heb ik zelf in de hand en zal ik te zijner tijd wel laten weten.” Wie hem dan zal opvolgen, wil Lauret nog niet kwijt.

Lauret zegt ook dat een beslissing om terug te treden als directeur en grootaandeelhouder van zijn inmiddels sterk gediversifieerde automotive holding niet samenhangt met de recente opzegging door Mazda van het importeurscontract met Auto Palace. “Dat zagen we aankomen, we hadden een vijfjarig contract met een opzegtermijn van twee jaar. In september is dat gebeurd door Mazda, waarna we het op 1 oktober – precies twee jaar voor het aflopen van het contract – wereldkundig hebben gemaakt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Lauret weerspreekt ‘pensioenverhaal’ | Automotive Online

Lauret weerspreekt ‘pensioenverhaal’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook zegt Van Dijk dat hij dan de functie van Lauret overneemt, “zodat ik dan een dubbelfunctie heb: ceo en chairman of the board”. Het artikel suggereert ook dat het vertrek van Lauret samenhangt met de beslissing van Mazda om de import in Nederland – nu nog in handen van Autobinck – zelf te gaan doen.

Volgens Lauret is het geschetste beeld onjuist. Na 46 jaar overweegt hij weliswaar om terug te treden, maar hij weet nog niet wanneer. “Dat kan over een jaar zijn, of anderhalf jaar. Natuurlijk wil ik geen Heintje Davids worden, die tot in lengte van dagen dagelijks naar de Binckhorstlaan op kantoor komt. Maar een definitieve datum heb ik nog niet, dat heb ik zelf in de hand en zal ik te zijner tijd wel laten weten.” Wie hem dan zal opvolgen, wil Lauret nog niet kwijt.

Lauret zegt ook dat een beslissing om terug te treden als directeur en grootaandeelhouder van zijn inmiddels sterk gediversifieerde automotive holding niet samenhangt met de recente opzegging door Mazda van het importeurscontract met Auto Palace. “Dat zagen we aankomen, we hadden een vijfjarig contract met een opzegtermijn van twee jaar. In september is dat gebeurd door Mazda, waarna we het op 1 oktober – precies twee jaar voor het aflopen van het contract – wereldkundig hebben gemaakt.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.