Forse reorganisatie Michelin Den Bosch

Redactie Redactie
• Laatste update:

Momenteel werken er bij Michelin in Den Bosch zo’n 120 mensen, waaronder twintig met een tijdelijk contract. Van de vijftig andere werknemers die weg moeten, zullen er volgens een schatting van vakbond De Unie zo’n vijftien gebruik kunnen maken van regelingen als vervroegde pensionering. Voor de anderen wordt onderhandeld over een sociaal plan. “Voor hen zal het outplacement worden”, zegt Harry van Herpen van De Unie. Daarbij zal onder meer ook worden gekeken bij zusterorganisatie Euromaster, zegt Jan Bekkers, Michelins p&o-directeur voor de Benelux. Hij heeft goede hoop dat veel van de werknemers redelijk vlot weer ergens aan de slag kunnen. “De werkgelegenheid trekt aan, dus dat is gunstig.”

Michelin monteert in Den Bosch ook banden voor Scania.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Forse reorganisatie Michelin Den Bosch | Automotive Online

Forse reorganisatie Michelin Den Bosch

Redactie Redactie
• Laatste update:

Momenteel werken er bij Michelin in Den Bosch zo’n 120 mensen, waaronder twintig met een tijdelijk contract. Van de vijftig andere werknemers die weg moeten, zullen er volgens een schatting van vakbond De Unie zo’n vijftien gebruik kunnen maken van regelingen als vervroegde pensionering. Voor de anderen wordt onderhandeld over een sociaal plan. “Voor hen zal het outplacement worden”, zegt Harry van Herpen van De Unie. Daarbij zal onder meer ook worden gekeken bij zusterorganisatie Euromaster, zegt Jan Bekkers, Michelins p&o-directeur voor de Benelux. Hij heeft goede hoop dat veel van de werknemers redelijk vlot weer ergens aan de slag kunnen. “De werkgelegenheid trekt aan, dus dat is gunstig.”

Michelin monteert in Den Bosch ook banden voor Scania.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.