GM en Renault-Nissan breken onderhandelingen af

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Rick Wagoner zagen beide partijen mogelijkheden tot synergie. Maar ze waren het niet eens over de verdeling van de baten hiervan. “De synergie zou vooral ten goede komen aan Renault-Nissan.” Bovendien wilde GM dat Renault een premie zou betalen voor het verwerven van een aanzienlijk minderheidsbelang in de Amerikaanse onderneming, en dat de Fransen een vergoeding zouden betalen voor het feit dat GM niet langer allianties zou kunnen aangaan met andere autofabrikanten. Renault geeft een vergelijkbare uitleg, maar voegt daaraan toe dat het betalen van dergelijke vergoedingen strijdig is met de geest van een alliantie.

Wagoner zei tijdens zijn persconferentie ook dat de complexiteit van de nieuwe onderneming de hervormingen bij het verliesgevende GM in de weg zou kunnen staan. Hij merkte bovendien op dat GM ook nog heeft voorgesteld om in losse projecten samen te werken met Renault-Nissan. “Maar wij hebben begrepen dat dat niet zal gebeuren.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

GM en Renault-Nissan breken onderhandelingen af | Automotive Online

GM en Renault-Nissan breken onderhandelingen af

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Rick Wagoner zagen beide partijen mogelijkheden tot synergie. Maar ze waren het niet eens over de verdeling van de baten hiervan. “De synergie zou vooral ten goede komen aan Renault-Nissan.” Bovendien wilde GM dat Renault een premie zou betalen voor het verwerven van een aanzienlijk minderheidsbelang in de Amerikaanse onderneming, en dat de Fransen een vergoeding zouden betalen voor het feit dat GM niet langer allianties zou kunnen aangaan met andere autofabrikanten. Renault geeft een vergelijkbare uitleg, maar voegt daaraan toe dat het betalen van dergelijke vergoedingen strijdig is met de geest van een alliantie.

Wagoner zei tijdens zijn persconferentie ook dat de complexiteit van de nieuwe onderneming de hervormingen bij het verliesgevende GM in de weg zou kunnen staan. Hij merkte bovendien op dat GM ook nog heeft voorgesteld om in losse projecten samen te werken met Renault-Nissan. “Maar wij hebben begrepen dat dat niet zal gebeuren.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.