Toyota: harder groeien, nul fouten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Toyota-president Katsuaki Watanabe ontvouwde aan de vooravond van de Parijse Autosalon zijn strategie: “We streven naar nul fouten in het productieproces. We voeren de inspanningen in research en development op en verbeteren daarbij de samenwerking met de toeleveranciers, om beter gebruik te maken van hun kennis en inzicht. Op deze manier willen we ook de ontwikkelingskosten terugdringen.”

Ook op de Europese markt groeit de rol van Toyota. In 2006 zullen meer dan 1,1 miljoen Toyota’s en Lexussen worden afgezet. In 2008 zullen dat er meer dan 1,2 miljoen zijn, twee jaar eerder dan gepland. De bedoeling is dat 60% van de verkochte auto’s ook in Europa worden gebouwd. Er zijn inmiddels acht fabrieken door heel Europa, met investeringen in Polen en Rusland wordt de capaciteit verder opgevoerd. Toyota Europe heeft meer dan 55.000 mensen in dienst.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Toyota: harder groeien, nul fouten | Automotive Online

Toyota: harder groeien, nul fouten

Redactie Redactie
• Laatste update:

Toyota-president Katsuaki Watanabe ontvouwde aan de vooravond van de Parijse Autosalon zijn strategie: “We streven naar nul fouten in het productieproces. We voeren de inspanningen in research en development op en verbeteren daarbij de samenwerking met de toeleveranciers, om beter gebruik te maken van hun kennis en inzicht. Op deze manier willen we ook de ontwikkelingskosten terugdringen.”

Ook op de Europese markt groeit de rol van Toyota. In 2006 zullen meer dan 1,1 miljoen Toyota’s en Lexussen worden afgezet. In 2008 zullen dat er meer dan 1,2 miljoen zijn, twee jaar eerder dan gepland. De bedoeling is dat 60% van de verkochte auto’s ook in Europa worden gebouwd. Er zijn inmiddels acht fabrieken door heel Europa, met investeringen in Polen en Rusland wordt de capaciteit verder opgevoerd. Toyota Europe heeft meer dan 55.000 mensen in dienst.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.