‘Oké, dan zijn we niet de eerste’

Redactie Redactie
• Laatste update:

De koper van de auto kan bij eventuele gebreken de auto in een garage naar keuze laten repareren en de rekening naar verzekeraar Unigarant, die de garantie afdekt, sturen. De kosten voor de verkoper bestaan uit het keuringsbedrag plus een premie die afhankelijk is van zaken als kilometerstand en leeftijd. Uitgezonderd zijn auto’s ouder dan acht jaar en extreem dure auto’s.

De ANWB noemt het een initiatief waar behoefte aan is. “De particulier is altijd op zoek naar zekerheid. Daarom werken wij mee aan dit product. Nee het is verder niet van ons. We hebben het niet opgericht, het is puur een goede samenwerking.”

“Een auto mag maximaal op drie punten niet door de keuring komen; die punten, bijvoorbeeld een kapotte uitlaat, vallen dan niet onder de dekking”, legt initiatiefnemer Paul de Schrijver uit. “De potentiële koper van een auto kan via onze site checken wat wel en niet verzekerd is door het nummerbord van de auto in te voeren.”

Hiermee is Autotrust “de eerste garantie voor particuliere occasions op de Nederlandse markt”, beweert de organisatie. De eerste? En bijvoorbeeld Regio Checkpoint en Autovide dan? Die bieden ook garantie voor particuliere occasions aan. “Die concepten werken anders”, aldus De Schrijver. “Die doen het via de koper. Maar oké, dan zijn we niet de eerste.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.