Varta verlaagt de prijzen

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Deze actie past perfect in het beleid van Varta om op een zo fair mogelijke manier zaken te doen”, zegt de fabrikant in een persbericht.

In de periode april 2004 tot februari dit jaar steeg de loodprijs sterk, met ongeveer 45%, aldus Bart Timmermans, marketing manager Benelux van Varta. De prijzen van accu’s stegen in diezelfde periode met zo’n 15% – want de prijs van een accu wordt voor grofweg een derde bepaald door de prijs van lood, aldus Timmermans. Nu de loodprijzen weer dalen, dalen de bruto adviesprijzen van Varta-accu’s mee. Het is overigens de vraag welk effect dit heeft op de marktprijzen: het staat grossiers vrij om de prijsverlaging te laten voor wat zij is en zo hun marge te vergroten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.