GM: slechte en goede cijfers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit afvloeiingsprogramma kostte het afgelopen kwartaal 3,7 miljard dollar en behelst een vertrekregeling voor 34.400 medewerkers, meldt het Financieele Dagblad. Daarnaast bedroegen de lasten voor de reorganisatie 395 miljoen dollar. De lasten werden enigszins gedrukt door de verkoop van aandelen Isuzu. Verder boekte GM een 12% hogere tweedekwartaalomzet dat vorig jaar: 54,4 miljard dollar. De cijfers stemmen Wagoner optimistisch. “Ons herstel is versneld. Men denkt dat je een groot schip als GM niet snel kunt wenden, wij gaan dat idee veranderen.” Ook op de Amerikaanse markt waren de resultaten beter; het verlies op de thuismarkt daalde van 1,1 miljard dollar naar 85 miljoen dollar. Het marktaandeel daalde echter tot 24,3%, de laagste stand sinds 1925.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.