Fiat verdient verrassend veel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Over heel 2006 verwacht Fiat Auto een winst van 250 mln euro te boeken; voor het Fiat-concern in zijn geheel (onder meer ook landbouwvoertuigen) staat de winstverwachting nu op 800 mln netto.

Onder de goede financials liggen mooie verkoopcijfers: in de eerste zes maanden groeide het aantal in Europa verkochte Fiats met ruim twintig procent (vergelijking met zelfde periode vorig jaar). Belangrijk hierbij is de Grande Punto, die vorig najaar op de markt kwam. Maar de afhankelijkheid van één of enkele modellen moet worden doorbroken, zo wordt Fiat-topman Sergio Marchionne geciteerd in de Volkskrant. “Fiat heeft veel te lang alleen gegokt op het eerstvolgende paard dat door het hek kwam. Het wordt tijd dat we leren hoe we een winnend stel paarden moeten fokken.” Dat betekent in ieder geval dat de opvolger van de huidige Stilo een succes moet worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.