ABZ wint, Bovag verliest

Redactie Redactie
• Laatste update:

De lease- en –schadewereld hadden – als belangrijke leverancier van Audatex-calculaties in het ABZ-bestand – bezwaar tegen de overeenkomst tussen ABZ en Bovag. Daarop annuleerde ABZ zijn afspraken met Bovag – die overigens nog niet in een ondertekend contract stonden. Ook was er discussie over de vraag wie de toestemming van de VNA en de Focwa moest vragen: ABZ of Bovag.

De rechterlijke uitspraak zal door ABZ, VNA en Focwa met tevredenheid zijn ontvangen. De rechter motiveert haar uitspraak pas later, reden waarom Bovag-directeur Koos Burgman nog niet inhoudelijk kan reageren.

Burgman is wel uiterst verbolgen over de opstelling van ABZ, dat zegt dat Bovag de toestemming van VNA en Focwa had moeten regelen. “Dat is de wereld op zijn kop, ADP had zelf bij zijn klanten te rade moeten gaan.” Volgens Burgman is het toestemming-verhaal verzonnen door de advocaten van ABZ. “Ik vind het stuitend als je je door je advocaten in zo’n rol laat duwen.”

Bij de VNA is directeur Renate Hemerik blij met het vonnis, maar ze zegt het spijtig te vinden dat een discussie tussen branchepartijen op deze manier moet worden beslecht. “Hopelijk kunnen we later alsnog aan tafel om op een constructieve wijze naar deze materie te kijken.”

Zie ook Automotive 12 (donderdag 15 juni a.s.): Koos Burgman geeft daarin zijn visie op het gebeurde.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.