Ook de VNA is tégen

Redactie Redactie
• Laatste update:

In een kort geding dat vanmiddag dient, eist de Bovag dat ABZ die gegevens alsnog gaat leveren.

Volgens Bovag schendt ABZ een eerdere afspraak over levering van de gegevens. ABZ zegt daarentegen dat het geen overeenkomst is aangegaan, en dat zij – mocht de rechter toch vinden dat er een overeenkomst is – deze onmiddellijk zal opzeggen. Want volgens ABZ heeft de Bovag eerder, tijdens gesprekken met ABZ over de levering van de gegevens, gezegd dat zij voor toestemming van de stakeholders in deze kwestie (partijen als Focwa en VNA) zou zorgen. Volgens ABZ is dat niet gebeurd.

Zowel VNA als Focwa hebben de rechter pas vandaag – of op zijn vroegst gisteren – geïnformeerd over hun bezwaren. Dat lijkt slim: rechter noch tegenpartij hadden hierdoor veel tijd om zich voor te bereiden voor de zitting van vanmiddag. Het mag niet worden uitgesloten dat de rechter – gezien de plots toegenomen complexiteit van de zaak – geen uitspraak in kort geding kan doen.

Het is overigens de vraag of het uiteindelijke antwoord in dit conflict van de rechter zal komen. Mocht deze zeggen dat ABZ de gegevens moet leveren, dan kunnen de partijen die deze gegevens op hun beurt aanleveren bij ABZ (schadeherstellers bijvoorbeeld) eisen dat ze niet worden opgenomen in Amice, het schadehistoriebestand van ABZ. In dat geval zou dit bestand snel verouderen. Het lijkt er dus op dat de Bovag tot overeenstemming moet zien te komen met de andere stakeholders.
Jaap Rijlaarsdam

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.