Duitse auto’s meest betrouwbaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo zijn in de kleinste klasse de minste pechmeldingen binnengekomen voor de Audi A2, gevolgd door de BMW Mini. De Mazda2 en de Hyundai Getz scoorden de meeste pech.
In de compacte middenklasse is de Mazda 323 het meest betrouwbaar. De winnaar van vorig jaar, de Mercedes A-klasse, staat in de middenmoot. De Fiat Stilo had in deze categorie de meeste pech.

In de middenklasse is de Mercedes C-klasse het meest betrouwbaar, gevolgd door de BMW 3 en de Audi A4. De Renault Laguna noteerde de meeste pechgevallen.
In de `oberklasse` zijn het wederom de Duitsers die de lijst aanvoeren: de Audi A6 en de Mercedes S- en E-klasse. Ook bij de sportwagens gaan Mercedes (SLK) en BMW (3 Cabrio) aan kop.
In de grotere categorieën staan de Japanners nog vooraan in betrouwbaarheid. Bij de suv’s kwamen de minste pechhulpaanvragen binnen voor de Toyota RAV4, bij de mpv’s staan de Mazda Premacy en de Mitsubishi Space Star bovenaan.

De meeste pech betrof schade aan de elektronica (35%), gevolgd door de ontsteking (14,6%), en motorproblemen (7,7%).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.