Grote kilometertellerfraude: verkoper en baas gearresteerd

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij het bedrijf, Autogarant Occasions aan de Enschedese Lipperkerkstraat, is huiszoeking gedaan, er is een handelsvoorraad van 35 auto’s in beslag genomen. De twee mannen worden verdacht van het terugdraaien van kilometertellers, het vermelden van verkeerde bouwjaren en het vervalsen van andere gegevens, zoals motorvermogens.

Het politieonderzoek begon nadat in januari een aspirantkoper zich met vermoedens van fraude bij de politie meldde. “Er zijn vervolgens drieduizend auto’s gecontroleerd die de afgelopen jaren door dit bedrijf zijn verhandeld”, zegt directeur Ernst Uildriks van de Stichting Nationale Autopas. “Bij vierhonderd van die auto´s was er met de kilometerteller geknoeid.” Daarbij ging het niet om kleine verschillen, bij één auto bleek de teller te zijn teruggedraaid van 348.000 naar 80.000 kilometer.
Autogarant was geen lid van de Bovag. “En ze waren ook niet bij de NAP aangesloten”, aldus Uildriks, “maar ze gebruikten wel ten onrechte ons logo op hun website.”

Inmiddels is een advocatenkantoor bezig om consumenten die door Autogarant zijn benadeeld, aan te schrijven. Er wordt een Stichting Kilometertellerfraude opgericht, die zal proberen om via een ontnemingszaak te verhalen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.