Nedcar schrapt productieploeg

Redactie Redactie
• Laatste update:

De autofabriek heeft momenteel 3.000 werknemers.

Mitsubishi Motors heeft NedCar vanmiddag gevraagd een plan op te stellen voor een herstructurering met één shift, op basis van het huidige productievolume, dus alleen voor de Colt. Tijdens de besprekingen bevestigde Mitsubishi nogmaals dat de productie van de huidige Colt bij NedCar zal blijven.

De onderhandelingen tussen de bonden, de ondernemingsraad en de raad van commissarissen van NedCar over de toekomst van het bedrijf worden 11 april vervolgd. Het voortbestaan van de fabriek is onzeker sinds DaimlerChrysler meldde de productie van de Smart ForFour te staken.

De directie heeft de productie voor vandaag stilgelegd en de werknemers naar huis gestuurd. De werknemers hadden overigens vanmorgen zelf al tot een spontane staking besloten; die actie kreeg vervolgens de steun van FNV Bondgenoten.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.