Spee verzesvoudigt aantal APK-boetes

Redactie Redactie
• Laatste update:

De overheid verscherpt dit jaar en volgend jaar door een zogenaamde registervergelijking bij de RDW de controle op de vraag of iemand tijdig zijn APK-1 of APK-2 heeft laten uitvoeren. Het is de bedoeling dat dit controlesysteem volgend jaar waterdicht is: wie dan zijn APK niet tijdig laat uitvoeren, krijgt automatisch een boete van € 75.

Kort door de bocht zou je zeggen dat de Nederlandse autobedrijven gaan profiteren van dit overheidsoptreden: dit jaar komen er meer dan 300 duizend extra APK’s op de markt, merendeels van personenauto’s. Deels gaat het om mensen die de APK meer dan twee maanden te laat laten uitvoeren, deels om mensen die de APK helemaal niet laten uitvoeren.

Naar het zich laat aanzien zullen vooral vrije garages baat hebben bij de strengere controle: het gaat vaak om oudere auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Spee verzesvoudigt aantal APK-boetes | Automotive Online

Spee verzesvoudigt aantal APK-boetes

Redactie Redactie
• Laatste update:

De overheid verscherpt dit jaar en volgend jaar door een zogenaamde registervergelijking bij de RDW de controle op de vraag of iemand tijdig zijn APK-1 of APK-2 heeft laten uitvoeren. Het is de bedoeling dat dit controlesysteem volgend jaar waterdicht is: wie dan zijn APK niet tijdig laat uitvoeren, krijgt automatisch een boete van € 75.

Kort door de bocht zou je zeggen dat de Nederlandse autobedrijven gaan profiteren van dit overheidsoptreden: dit jaar komen er meer dan 300 duizend extra APK’s op de markt, merendeels van personenauto’s. Deels gaat het om mensen die de APK meer dan twee maanden te laat laten uitvoeren, deels om mensen die de APK helemaal niet laten uitvoeren.

Naar het zich laat aanzien zullen vooral vrije garages baat hebben bij de strengere controle: het gaat vaak om oudere auto’s.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.