Automarkt gaat naar binnen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot nu toe maakte de Utrechtse Automarkt gebruik van het buitenterrein van de Veemarkthallen. Daar is ruimte voor 1.600 auto’s. Met de capaciteit van de hal erbij biedt de automarkt voortaan plaats aan 2.000 auto’s.
Behalve extra ruimte biedt de Voordorphal ook de mogelijkheid om de presentatie van de auto’s te verbeteren. “De hal wordt echt een showroom”, zegt projectleider Gerben Dolsma van VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie. “Het is de bedoeling dat er in de hal auto’s komen te staan die niet ouder zijn dan bouwjaar 1999. We hopen daarmee ook nieuwe groepen kopers aan te trekken.”

Om te voorkomen dat de toevoerwegen rond het Veemarktterrein verstopt raken, moeten de auto’s die in de hal worden geshowd al op maandag worden aangeleverd. “De auto’s worden dan op maandag al gekeurd, dat doet Dekra”, vertelt Dolsma. “Iedere auto die in de hal staat, heeft dus een testrapport.”
Naast de overdekte verkoopruimte komt de Automarkt ook met een website, www.automarkt.nl. De auto’s die in de Voordorphal staan worden ook op deze website aangeboden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.