EuroNCAP hekelt Chevrolet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Woordvoerder Pieter Stokman van Chevrolet Nederland zegt in het AD de uitslag verbazingwekkend te vinden. “Ik begrijp niet waar ze mee bezig zijn. Onze organisatie is er ondersteboven van.”

Volgens Stokman kreeg de auto in een test van de gerenommeerde Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration de maximale vijf sterren. Bij die test ligt de botssnelheid acht kilometer per uur lager dan bij de Europese proef en raakt het botsblok de auto over de gehele breedte in plaats van over 40%, zoals bij EuroNCAP, meldt het AD.

Ook de Kia Cerato kwam er in de EuroNCAP bekaaid vanaf. Maar ondanks een slechte score bij de flanktest kwam hij nog uit op drie sterren in de categorie adult occupant protection. De Peugeot 207 en de Alfa 159 kregen vijf sterren in deze categorie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.