Late finish in merkenstrijd 2005

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat dat ook gaat gebeuren staat volgens velen wel vast, Opel zou té zeer verknocht zijn aan die eerste plaats.

Ook voor het brons zijn er nog twee kandidaten: Peugeot en Renault. Beide merken blijven dit jaar nèt onder de 40 duizendgrens, maar het onderlinge verschil is miniem: 80 auto’s in het voordeel van Peugeot.

Een andere aansprekende plaats is plek tien, je mag je dan immers met recht een toptienmerk noemen. Audi had deze positie maandenlang in handen, maar heeft zeggen-en-schrijven nog maar één auto voorsprong op het aanstormende Kia. Ervan uitgaande dat die inhaalmanoeuvre de komende dagen nog gerealiseerd wordt zou Kia – naast Hyundai – het tweede Zuid-Koreaanse merk zijn in de Nederlandse toptien.

De opwinding over de merkenvolgorde is echter niet terug te vinden in het registratievolume in december. Vergeleken met vorig jaar ligt het afleveringsniveau tot dusverre ruim 36% onder de slotmaand van 2004.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.