Geschrokken Wijn stelt bijtellingplannen bij

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de Telegraaf vandaag. In de belastingwet die volgend jaar ingaat, valt de auto van de zaak onder de loonbelasting, en is de werkgever dus verantwoordelijk voor een juiste afdracht. Een ander gevolg van deze belastingwet is dat er over de bijtelling ww-, wao- en zorgpremies moeten worden afgedragen.

Wijn is kennelijk geschrokken van de vergaande gevolgen van zijn plannen voor het bedrijfsleven. Vorige week stelde Wijn al dat werknemers die jaarlijks minder dan 500 kilometer privé rijden, dit vooraf bij de belastingdienst moeten kunnen melden. Met dit ‘vrijwaringsbewijs’ kunnen ze hun werkgever verzoeken geen bijtelling over het loon te heffen.
Wijn legt zijn nieuwe wijzigingsvoorstellen vandaag voor aan de ministerraad, aldus de Telegraaf. Nederlands wakkere ochtendblad was vanmorgen overigens minder uitgeslapen: het meldt dat juist werknemers die jaarlijks minder dan 500 zakelijke kilometers maken, geen bijtelling hoeven te betalen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.