Bovag: KvK moet goedkoper

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit onderzoek van EIM gehouden onder leden van vier brancheorganisaties, waaronder de Bovag. Zij vragen staatssecretaris Yvonne van Gennip om de hoogte van de heffingen fors te verlagen. Eind augustus zei Van Gennip al (naar aanleiding van een evaluatierapport over de Kamers van Koophandel) dat de verplichte heffingen van de Kamers ‘in ieder geval niet mogen stijgen’.

In het EIM-onderzoek blijkt dat ondernemers de KvK vooral kennen doordat deze het Handelsregister bijhoudt. De KvK-taken ‘voorlichting’ en ‘regiostimulering’ worden minder positief beoordeeld. Die taken kunnen ook door brancheverenigingen worden gedaan, zeggen de geënquêteerden. Als een ondernemer een KvK inschakelt, levert deze goed werk, maar in het algemeen vindt men de kosten te hoog. Ondernemers hebben het gevoel dat ze dubbel betalen, omdat ze naast de verplichte heffingen ook nog eens apart betalen voor bijvoorbeeld een uittreksel uit het handelsregister.

Het EIM-rapport ‘Waardering Kamers van Koophandel; een peiling onder leden van BOVAG, Koninklijk Horeca Nederland, Mitex en Uneto-Vni’ is te downloaden op www.bovag.nl

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.