Juridisch net rond Opel sluit zich

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het Hof doet naar verwachting over enkele maanden uitspraak. Vaak volgt het in zijn vonnis het advies van de advocaat-generaal.

Opel Nederland kreeg in 2000 een boete van 43 miljoen euro opgelegd omdat het volgens de Europese Commissie tussen september 1996 en januari 1998 de export van nieuwe Opels vanuit Nederland naar andere EU-landen had belemmerd. Later werd de boete verlaagd: de Commissie kon niet bewijzen dat Opel Nederland exporterende dealers had bestraft door de levering van auto’s te beperken.

Nadat de boete was opgelegd, wendde GM/Opel zich tot het Gerecht van Eerste Aanleg, dat de fabrikant/importeur echter in oktober 2003 in het ongelijk stelde. Daarop ging GM/Opel in beroep bij het Hof van Justitie, het hoogste Europese rechtsorgaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.