Overheid stelt leasebeslissing uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

De overheid wil via de aanbesteding drie leasemaatschappijen selecteren, die vervolgens drie jaar (met een mogelijke verlenging van één jaar) aan de bak blijven. Dat houdt concreet in dat ze kúnnen worden ingeschakeld: ieder ministerie c.q. iedere dienst beslist zelf met welke van de drie leasemaatschappijen het wil werken.

Het was de bedoeling dat de overheid binnenkort zou beslissen met welke leasemaatschappijen zij in zee gaat. Deze beslissing zal echter worden uitgesteld. Een van de leasemaatschappijen heeft de overheid de vraag gesteld of gesloten calculatie met een operationeel risico een verzekeringsproduct is. En zo ja: of dit niet betekent dat de aanbieders een licentie als verzekeraar moeten hebben.

De overheid heeft deze vraag voorgelegd aan de Nederlandse Bank, die toezichthouder is van de verzekeringswereld. Deze zegt nu dat iedere aanbieder een verklaring van een verzekeraar moet hebben dat de restwaarderisico’s zijn afgedekt.

Om de leasemaatschappijen de gelegenheid te geven zo’n verklaring aan hun inschrijving toe te voegen, is de inschrijvingstermijn van de tender nu verlengd.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.