Christenhuis herrezen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Berto Hofstee is tot de directie toegetreden, en het bedrijf heet nu Christenhuis-Hofstee.

“We hebben een service- en parts-contract bij Kia Nederland aangevraagd”, zegt directeur Herman Christenhuis. “Bij Alfa Romeo ook, we hebben nota bene al vijf verkoopcontracten voor de 159 liggen, van klanten die de auto alleen maar bij ons willen bestellen.” Een toekomst als dealer zoekt Christenhuis echter niet meer. “De banken zitten ook niet te wachten op het voorfinancieren van dealerbedrijven”, zegt hij.

Overigens heeft Kia Nederland al laten weten dat het niet zal meewerken aan het service- en parts-contract van Christenhuis-Hofstee. “De zonemanager heeft gezegd dat Kia zijn netwerk in heel Nederland wil beschermen”, vertelt Christenhuis. “Dat druist in tegen de Monti-wetgeving. Ik ben dan ook bereid om als het nodig is, juristen aan het werk te zetten.”

Op 4 juli werd het bedrijf failliet verklaard. Volgens directeur Herman Christenhuis kwam dat onder meer door opeenvolgende problemen met Fiat Auto Nederland. Christenhuis was Alfa Romeo-dealer tot 2004 en Fiat-dealer tot 2004. “In dat jaar zijn we overgegaan naar een service- en partscontract met Fiat, en zijn we hoofddealer van Kia geworden”, aldus Christenhuis.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.