Stern 2 schrapt honderd banen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Stern is de reorganisatie bij zijn Opel/Fiat-poot nodig omdat de automarkt sinds vorig jaar tegenzit en de prognoses niet worden gehaald. Om deze situatie het hoofd te bieden, gaat Stern Fiat en Opel in veel van zijn vestigingen combineren, aldus topman Henk van der Kwast.

Een opvallend voorbeeld van dat combineren is Sterns Opel-dealerschap in Amsterdam Zuidoost, dat (ijs en weder dienende) in augustus intrekt in het vlakbij gelegen, nieuwe pand van Fivan Amsterdam, een dealerbedrijf van Koops Furness. “Het is de bedoeling dat we de Fiat-activiteiten daar overnemen en met Opel gaan combineren. Dat is de grote lijn van de veranderingen bij Stern 2: Fiat trekt in bij Opel. Wij vinden dat de merken elkaar mooi aanvullen.”

Stern is ook ver gevorderd in gesprekken met Opel-dealer Kors in Weesp. Alles bij elkaar zal Stern 2 naar het zich laat aanzien vier van zijn zestien vestigingen sluiten; daarnaast komen Fivan Amsterdam en Kors Weesp erbij.

Zie verder Automotive 15, die 11 augustus verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.