Stern toch niet van de beurs

Redactie Redactie
• Laatste update:

Al snel haakte Egeria af, zonder daarvoor een verklaring te geven. “Ik ben net zo verbaasd als jullie”, reageerde Stern-topman Henk van der Kwast destijds.

NPM zette zijn onderzoek naar een meerderheidsbelang in Stern door, maar gisteren werd bekend dat men afziet van de plannen. Hoe kijkt Van der Kwast daar tegenaan? “Zeer positief. Egeria deed het indertijd nogal plotseling, maar met NPM is dit in goed overleg gegaan. We hebben al lang een band, dat loopt terug tot 1997.”

De reden van NPM’s beslissing is volgens Van der Kwast vrij eenvoudig: de koers van het aandeel Stern lag de afgelopen periode vrij hoog op 30 tot 31 euro. “Als NPM dan vindt dat de werkelijke waarde van het concern niet al te ver boven de beurswaarde ligt en andere aandeelhouders denken daar mogelijk anders over, dan zou de kans op het welslagen van de hele operatie niet zo groot zijn. Daar komt bij dat we met een groot aantal zaken bezig zijn en om de onderneming niet al te veel te belasten, heeft NPM in overleg met ons besloten het niet door te zetten.” Die andere zaken betreffen onder meer overnames van dealerbedrijven. “We hebben een aantal ijzers in het vuur. Op dealergebied hebben we nog steeds forse plannen.”

Van der Kwast is niet ongelukkig dat zijn bedrijf aan de beurs genoteerd blijft. “Het beursbestaan is goed voor je naamsbekendheid en de transparantie van je onderneming. In een consoliderende branche waarin je veel contact hebt met partijen over overnames, is dat een voordeel.”

Stern heeft momenteel bijna zeventig dealervestigingen, voor de merken Mercedes, Chrysler, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Ford, Land Rover, Volvo, Renault, VW en Audi.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.