Opel: 12.000 man eruit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook van de nabije toekomst verwacht General Motors niet veel: de Europese automarkt zal maar traag groeien de komende jaren, de concurrentie tussen de Europese merken onderling en met de Aziatische merken neemt toe en de netto prijzen van auto’s staan onder druk. Morgen voert General Motors overleg met de vakbonden.

In de praktijk betekent de ontslagronde dat tenminste één fabriek moet sluiten of anders toch serieus moet afslanken. Behalve uit een inkrimping van zijn personeelsbestand wil GME ook besparingen realiseren door organisatorische veranderingen. Zoals de integratie van de ontwikkelingscentra van Saab en Opel in de wereldwijde engineeringorganisatie van General Motors. Ook de deelname aan de DTM-races in Duitsland wordt stopgezet.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.