Franchising met leasemaatjes

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Als er iets is met je auto, moet het niet zo zijn dat je in de organisatie van een grote leasemaatschappij op zoek moet gaan naar de juiste persoon”, zegt Henk Rens. “Voor alle gevallen kun je gewoon je leasemaat bellen.”

‘Leasematen’ worden gezocht onder zelfstandig werkende verkopers. “We zoeken mensen die in de autobranche zelfstandig willen werken. Als franchisenemer werken ze voor eigen rekening, maar dat betekent ook dat ze op gelijk niveau met hun klanten praten: van ondernemer tot ondernemer.” In zijn rayon wordt de leasemaat verantwoordelijk voor zijn klanten. “Hij helpt ze met het uitzoeken van de juiste auto, van het juiste contract”, vertelt Eijzinga. Die servicegerichtheid betekent dat Auto Lease Maat ook buiten kantooruren geopend is.

De extra dienstverlening maakt het product van Auto Lease Maat er echter niet duurder op, zeggen Rens en Eijzinga. “We kunnen marktconforme prijzen aanbieden, juist omdat we geen grote organisatie hebben”, argumenteert Henk Rens. “We hebben de loonkosten uit de organisatie gesneden, juist omdat onze leasematen geen personeelsleden zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.