Vloerenkeuring één jaar later

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Bovag laat overigens weten dat het al dan niet keuren van de vloer op vloeistofdichtheid de verantwoordelijkheid van de bedrijven zelf blijft. Immers, door scheuren in de vloer kan bodemverontreiniging ontstaan die voor risico is van de eigenaar.

Neringziek
Bovag heeft grote twijfels bij de gang van zaken rond het keuren van de vloeren. Vaak wordt er bij een certificaat wel een hoog prijsniveau gerekend, maar geen garantie gegeven op de vloeistofdichtheid. Bovendien worden uiteenlopende keuringstermijnen
gehanteerd, waarbij opvallend veel van slechts één jaar, wat meer aan neringziekte dan aan noodzaak doet denken.
De Bovag maakte haar bezwaren eerder in een brief duidelijk aan staatssecretaris Pieter van Geel. Die heeft daarna laten weten de keuringsplicht een jaar uit te stellen. Eind september buigen Bovag, andere organisaties en het ministerie zich over de vraag: hoe nu verder?

Vragen?
Wie een vloer heeft die tussen 1990 en 2000 werd aangelegd, zit in een comfortabele positie: daarvoor geldt de certificaatplicht pas vanaf 1 oktober 2006. Voor bedrijven met een vloer van na 1 januari 2000 is de situatie dermate ingewikkeld dat wij hen adviseren contact op te nemen met het Informatiecentrum van de Bovag (Bunnik) of de Bovag-hofleveranciers R&B milieuadvies (Mijdrecht) en ViaCoach (Nieuwegein). Daar kunt u uiteraard ook terecht met andere vragen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.