Driekwart consumenten bespaart niet op banden

Redactie Redactie
• Laatste update:

De ondervraagden kregen negen stellingen voorgelegd met betrekking tot autobanden en werden aan de hand van de antwoorden in groepen ingedeeld. De groep ‘gemakszoekers’ is met 38% het grootst. Deze mensen varen blind op het advies van hun vaste garage, waar ze dan ook de banden laten vervangen. De ‘zekerheidszoekers’ denken met een bekend merk meer kwaliteit te kopen en willen niet besparen op banden. Ook deze groep, 36% van de respondenten, koopt het liefst bij de eigen garage. Een kwart van de ondervraagden kreeg van de onderzoekers het predikaat ‘kostenbespaarders’ mee. Ze rijden zo lang mogelijk door en laten zich door hun garage niet vertellen wanneer ze aan nieuwe banden toe zijn. En als het dan toch zo ver is, gaan ze bij voorkeur naar een fastfitter.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.