Waar is de recessie?

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een deel van Nederland probeert aan alle kanten zijn kredietruimte op te rekken.

Maar als je aan de andere kant naar de verkoop van personenauto’s kijkt, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Tot en met 10 augustus werden er in Nederland 339.066 personenauto’s geregistreerd, vrijwel net zoveel als in dezelfde periode vorig jaar (344.569 registraties). Bovendien staan er behoorlijk wat auto’s met open kentekens deel 1: op 15 augustus was de stand 12.098 stuks. Nu die auto’s eenmaal bij de dealers op het erf staan, zullen ze toch ook wel verkocht worden, ook al gebeurt dat (minstens) deels tegen afbraakprijzen.

Wij denken dat de registraties een vertekend beeld geven van de werkelijkheid en dat bedrijven in de autosector wel degelijk ook de gevolgen van de huidige economische tegenwind voelen. Maar wat wíj denken is hier niet belangrijk, we horen het graag van ú. Merkt ú in de alledaagse praktijk iets van de recessie?
Of u nu actief bent in de verkoop van auto’s of accessoires, een vrije garage hebt, een leasemaatschappij runt of een schadebedrijf hebt, hieronder kunt u laten weten wat de recessie voor uw werk betekent. Of niet betekent.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.