Fiat beperkt verlies

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vooral bij de autopoot werden de verliezen behoorlijk ingeperkt: waar in het tweede kwartaal 2002 nog 394 miljoen werd verloren, was dat nu 234 miljoen, aldus Reuters, ook al daalde omzet van 5,8 miljard in kw2 2002 tot 5,2 miljard in kw2 2003. Daar stond tegenover dat herstructureringen, kostenverlagingen en de samenwerking met General Motors hun vruchten afwierpen, aldus Fiat.

Twaalf fabrieken dicht
Om de financiën weer gezond te krijgen, heeft Fiat voor de periode 2003-2006 een herstructureringsplan opgesteld waar 19,5 miljard euro mee is gemoeid. Dat bezuinigingsbedrag wordt besteed aan investeringen in nieuwe producten (9,1 miljard euro), onderzoek en ontwikkeling (7,9 miljard) en het dealernetwerk (700 miljoen). Om dit te kunnen financieren, wordt er voor 3,1 miljard bezuinigd op materiaal, logistiek en garantiekosten. Bovendien zal Fiat twaalf fabrieken sluiten en het aantal arbeidsplaatsen met ruim twaalfduizend verkleinen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.