Engelsen voor locatie-exclusiviteit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het is overigens maar de vraag of het werkelijk verboden is om als fabrikant/importeur afspraken te maken die de dealer exclusief aan één bepaald rayon verbinden. In de juridische wereld gaan er stemmen op die zeggen dat een dergelijke afspraak niet te verbieden is omdat bijvoorbeeld de algemene groepsvrijstelling het gewoon toestaat. Dit standpunt is overigens niet onomstreden en het is maar de vraag of veel dealerorganisaties bereid zullen zijn dit juridisch onzekere pad op te gaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.