Bovag roept leden op: stop met vloerkeuringen

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de praktijk lopen de leden van Bovag aan tegen uitwassen waaruit zonneklaar blijkt dat er geen sprake is van een transparant en billijk keuringsregime, zegt de belangenvereniging. Ook worden de eisen waaraan moet worden voldaan in de praktijk zo verschillend uitgelegd, dat ondernemers niet meer kunnen beoordelen welke waarde de keuring heeft. In veel gevallen moet ook nog eens na een jaar opnieuw een keuring plaatsvinden. “Ondernemers begrijpen dat niet en accepteren dat ook niet. Dit alles werkt sterk kostenverhogend en is een voorbeeld van onnodige administratieve lasten”, vermeldt Bovag in een brief die vandaag is verstuurd naar staatssecretaris Van Geel van Milieu. Koos Burgman, algemeen directeur van de Bovag, zegt dat het advies aan de leden niet uit de lucht komt vallen. “We hebben dit probleem talloze keren aangekaart bij de verantwoordelijken in de Haagse politiek. Een paar weken geleden nog in een gesprek met Van Geel en vervolgens in een brief. In de brief hadden we om een reactie van de staatssecretaris gevraagd voor 18 juli. Er is taal noch teken gekomen. De maat is nu vol”, aldus Burgman.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovag roept leden op: stop met vloerkeuringen | Automotive Online

Bovag roept leden op: stop met vloerkeuringen

Redactie Redactie
• Laatste update:

In de praktijk lopen de leden van Bovag aan tegen uitwassen waaruit zonneklaar blijkt dat er geen sprake is van een transparant en billijk keuringsregime, zegt de belangenvereniging. Ook worden de eisen waaraan moet worden voldaan in de praktijk zo verschillend uitgelegd, dat ondernemers niet meer kunnen beoordelen welke waarde de keuring heeft. In veel gevallen moet ook nog eens na een jaar opnieuw een keuring plaatsvinden. “Ondernemers begrijpen dat niet en accepteren dat ook niet. Dit alles werkt sterk kostenverhogend en is een voorbeeld van onnodige administratieve lasten”, vermeldt Bovag in een brief die vandaag is verstuurd naar staatssecretaris Van Geel van Milieu. Koos Burgman, algemeen directeur van de Bovag, zegt dat het advies aan de leden niet uit de lucht komt vallen. “We hebben dit probleem talloze keren aangekaart bij de verantwoordelijken in de Haagse politiek. Een paar weken geleden nog in een gesprek met Van Geel en vervolgens in een brief. In de brief hadden we om een reactie van de staatssecretaris gevraagd voor 18 juli. Er is taal noch teken gekomen. De maat is nu vol”, aldus Burgman.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.