Telematica tegen bodemprijzen

Redactie Redactie
• Laatste update:

En dealers zouden op hun scherm zien wanneer een auto aan onderhoud toe is en de autobezitter op zíjn dashboardschermpje kunnen laten weten wanneer hij in de werkplaats werd verwacht.

Maar telematica in de auto is niet doorgebroken. Dat komt doordat de systemen te duur en te ingewikkeld zijn, concludeerde een groep deskundigen vorige week tijdens een congres in München. Toch gelooft de auto-industrie nog in de toekomst van telematica, onder meer omdat Microsoft een wereldwijde standaard voor de basissoftware heeft gelanceerd. En de prijzen zullen fors gaan dalen. Waar duizend euro plus nu normaal is, zegt Citroën dat het simpelste telematicasysteem (noodoproepen, real time navigatie, permanente telecomverbinding) over een jaar of vijf vanaf vijftig euro kost. Over zeven jaar denkt het de helft van alle nieuwe Citroëns met een telematica-systeem uit te rusten.
Zoals gezegd: de auto-industrie gelooft er nog in.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Telematica tegen bodemprijzen | Automotive Online

Telematica tegen bodemprijzen

Redactie Redactie
• Laatste update:

En dealers zouden op hun scherm zien wanneer een auto aan onderhoud toe is en de autobezitter op zíjn dashboardschermpje kunnen laten weten wanneer hij in de werkplaats werd verwacht.

Maar telematica in de auto is niet doorgebroken. Dat komt doordat de systemen te duur en te ingewikkeld zijn, concludeerde een groep deskundigen vorige week tijdens een congres in München. Toch gelooft de auto-industrie nog in de toekomst van telematica, onder meer omdat Microsoft een wereldwijde standaard voor de basissoftware heeft gelanceerd. En de prijzen zullen fors gaan dalen. Waar duizend euro plus nu normaal is, zegt Citroën dat het simpelste telematicasysteem (noodoproepen, real time navigatie, permanente telecomverbinding) over een jaar of vijf vanaf vijftig euro kost. Over zeven jaar denkt het de helft van alle nieuwe Citroëns met een telematica-systeem uit te rusten.
Zoals gezegd: de auto-industrie gelooft er nog in.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.