Afdeling Caravans stapt uit RAI

Redactie Redactie
• Laatste update:

De beursperikelen begonnen toen op verzoek van RAI Vereniging werd besloten om de BedrijfsautoRAI 2003 – ter versterking van zijn internationale positie – naar oktober te verplaatsen. Dit had tot gevolg dat de Kampeer & Caravan RAI dit najaar niet tijdens de gebruikelijke periode in Amsterdam kan plaatsvinden. Vervolgens verenigden leden van RAI afdeling Caravans zich in de KCI en spraken met de Jaarbeurs af de beurs de komende vijf jaar in Utrecht te houden. De eerste keer gebeurt dat van 13 t/m 19 september dit najaar.

De oprichting van de KCI is het begin van het einde van RAI afdeling Caravans, zeiden de wandelgangen begin dit jaar. Dat is nu bewaarheid. Officieel omdat bij de afdeling het gevoel is ontstaan dat de paraplu van de RAI Vereniging onvoldoende armslag biedt om de belangen van de afdelingsleden optimaal te dienen. “De beurs is voor onze leden van essentieel belang, vandaar deze beslissing”, aldus secretaris Aad Koster. Peter Janssen, directeur van RAI Vereniging, is teleurgesteld. “We hebben ons uiterste best gedaan om de afdeling Caravans binnenboord te houden, het had ook anders gekund. Maar zíj hebben deze keuze gemaakt.”

Voor de overige leden van RAI Vereniging heeft de afscheiding één positief effect(je): ze worden ongemerkt rijker. De Caravan-leden zijn nu als lid van RAI Vereniging nog mede-eigenaar van beurzenbedrijf RAI Amsterdam. Dat is na 1 juli niet langer het geval en de ‘caravanners’ krijgen ter compensatie geen zak geld mee. Het is net de vaderlandse politiek: wie breekt betaalt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.