Verkoop leaseauto`s daalt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Cumulatief gezien (tot en met 20 februari) is de achterstand inmiddels opgelopen tot 5,5%. Dat is redelijk in lijn met de Europese ontwikkeling.
Bijna spreekwoordelijk is januari de maand van de leaseregistraties. Maar dit jaar geldt op z’n minst als uitzondering. Procentueel is het leasedeel in januari van dit jaar zelfs lager dan in een gemiddelde maand. Bestond in heel 2001 nog 30% van de verkopen uit lease-auto’s, in 2002 zakte dat naar 25%. Januari 2003 komt echter niet verder dan 24%. Dat belooft dus niet veel goeds voor de leasewereld. Overigens kent het leasesegment wel een verrassende nieuwe nummer één: de Peugeot 307. Deze auto blijft met grote afstand de leasefavoriet van 2002 (Renault Laguna) voor.
Opmerkelijke winst is er verder voor de vernieuwde Renault Espace, die weer terug aan kop is in de upper-mpv-klasse. Verder maakt Kia met de Sorento een reuzensprong door in no time het marktleiderschap in het 4×4 segment voor zich op te eisen. Kortom, 2003 belooft een boeiend jaar te worden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.