Peugeot-dealers tandenknarsend akkoord

Redactie Redactie
• Laatste update:

Struikelblok leek lange tijd de looptijd van het nieuwe contract te worden: de Peugeot-dealers wilden contracten voor onbepaalde tijd, net als hun collega’s van Citroën, die dat in Parijs overigens zwaar hebben moeten bevechten. In het Parijs van Peugeot bleek datzelfde niet mogelijk, onder meer doordat de Peugeot-dealers in Frankrijk al hadden ingestemd met een bepaalde looptijd, aldus de Nederlandse dealervoorzitter Eric Tak. Op twee andere punten kwam de fabriek de dealers wel tegemoet: de looptijd werd verlengd van zes jaar tot zes jaar en acht maanden, zodat de contracten aflopen op het moment dat ook de regeling van Monti afloopt. Daarnaast heeft de fabriek de mogelijkheid opgegeven om bij een reorganisatie dealercontracten met een opzegtermijn van één jaar te kunnen beëindigen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.