Stern koopt Smart Centers van Autobinck

Redactie Redactie
• Laatste update:

Stern heeft Mercedes-bedrijven in zowel Utrecht als Amsterdam. Omdat Autobinck er een voorkeur voor had om bij de verkoop van de Smart Centers in de twee genoemde steden ook het Smart Center in aanbouw in Arnhem te verkopen, maakt ook dit bedrijf deel uit van de transactie. De drie smart Centers verkopen jaarlijks circa 1.800 smarts.

Meer?
Stern is met Mercedes ook actief in Twente (50% belang in Baan) en vertegenwoordigt daarnaast onder meer Chrysler (Amsterdam, Purmerend, Heemstede, Uithoorn, Eindhoven en Nijmegen) en Mitsubishi (Amsterdam en Purmerend). Met al deze D/C-dealerschappen ligt het voor de hand dat Stern ook een rol gaat spelen in de geplande uitbreiding van het Smart-netwerk. Van der Kwast daarover: “Smart wil zijn dealernetwerk inderdaad vergroten, maar ik denk dat dat stap voor stap zal gaan. Of wij daar een rol in gaan spelen, ligt in de schoot der toekomst verborgen.”

Garantielening
Stern gaat niet alleen de drie Smart Centers overnemen, het bedrijf heeft ook een achtergestelde lening van tien miljoen euro opgenomen bij NIB Capital Bank. Hiermee versterkt het bedrijf naar eigen zeggen zijn garantievermogen. De solvabiliteit zou door de lening ruimschoots beter worden dan de norm die Stern Groep zich stelt van 10% voor de lease-activiteiten en minimaal 25% voor de overige activiteiten. Door de uitbreiding van het
garantievermogen komt de solvabiliteit van de niet leaseactiviteiten van Stern op ruim 30%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.