Eerste United Cardealers geopend

Redactie Redactie
• Laatste update:

Autobedrijf Smeeing stopte als Fiat- en Mitsubishi-dealer en gaat nu als United Cardealer verder. CEO Bart Kuik is ervan overtuigd dat zijn concept de automobielbranche op de grondvesten zal doen schudden, en dat vindt hij hoog tijd: “Waar vind je nog een branche waar de gehele distributie zo in de houdgreep wordt gehouden? Nergens, behalve in de autowereld.” Kuik denkt binnen twee jaar met tweehonderd vestigingen 40.000 nieuwe auto’s te verkopen. Volgens hem zullen er in oktober twintig United Cardealers de deuren openen. De tweehonderd bedrijven die hij wil mogen volgens hem geen probleem zijn. “We zijn serieus in gesprek met 131 gegadigden.” En die minimaal veertigduizend nieuwe auto’s per jaar? “Als alle Peugeot-dealers waarmee we op dit moment serieuze gesprekken voeren ‘ja’ zouden zeggen, zou dat alleen al zesduizend nieuwe Peugeots betekenen die niet van Peugeot Nederland vandaan komen.”
Meer over de start van United Cardealers in Automotive 17, die op 12 september verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.