Voorzichtig herstel occasionprijzen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het prijsniveau van jonge auto’s is al ruim twee jaar vrij stabiel en steeg gedurende het eerste kwartaal van 2002 met 0,20 procentpunt tot 97,17. Bij de oudere auto’s is het omgekeerd: de gemiddelde prijs van auto’s ouder dan negen jaar vertoont grillige pieken en dalen, maar de trend is sterk dalend. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar was het weer raak, met een daling van maar liefst 1,51 procentpunt tot een waarde van 89,6. Grillig was trouwens ook het verloop van de gehele index in de maanden januari en februari: volgens Autodata komt dat doordat veel autobedrijven de komst van de euro aangrepen om de waarde van hun occasions opnieuw te bepalen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Voorzichtig herstel occasionprijzen | Automotive Online

Voorzichtig herstel occasionprijzen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het prijsniveau van jonge auto’s is al ruim twee jaar vrij stabiel en steeg gedurende het eerste kwartaal van 2002 met 0,20 procentpunt tot 97,17. Bij de oudere auto’s is het omgekeerd: de gemiddelde prijs van auto’s ouder dan negen jaar vertoont grillige pieken en dalen, maar de trend is sterk dalend. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar was het weer raak, met een daling van maar liefst 1,51 procentpunt tot een waarde van 89,6. Grillig was trouwens ook het verloop van de gehele index in de maanden januari en februari: volgens Autodata komt dat doordat veel autobedrijven de komst van de euro aangrepen om de waarde van hun occasions opnieuw te bepalen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.