Onderdelengroepen: nee tegen Teccom

Redactie Redactie
• Laatste update:

De vier groepen, samen goed voor ruim zestig procent van de vrije onderdelenmarkt in Europa, legden naar eigen zeggen de hand op een presentatie waaruit een verborgen agenda bleek. Een van de Teccom-aandeelhouders zou, wanneer de elektronische Teccom-snelweg er eenmaal ligt, overwegen de schakels tussen fabrikant en garage over te slaan. “Als wij door onze deelname helpen van Teccom een succes te maken, schieten we in onze eigen voet”, aldus een woordvoerder van de onderdelengroepen. Een oplossing in de vorm van deelname in Teccom acht hij onwaarschijnlijk: “Ons lichtende voorbeeld is het Franse Golda, een non-profit samenwerkingsverband van handel en industrie. Teccom in die richting omvormen is denk ik niet mogelijk: het bedrijf heeft al vijftien miljoen euro opgemaakt, dat schrijf je niet zomaar af.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.