NDA stelt federatieve Bovag voor

Redactie Redactie
• Laatste update:

Aanleiding voor het NDA-voorstel is dat de dealers zich de afgelopen tijd hebben geërgerd aan een aantal initiatieven van de ABA, die de universele garages vertegenwoordigt. Zo ontstond er rumoer over het feit dat ook leasemaatschappijen sinds kort ABA-lid kunnen worden- en dus hun einde-contractauto’s kunnen verkopen met Bovag Garantiepas. Ook de aankondiging van een vakgroep Erkende reparateurs door de ABA is in dealerkringen allerminst met applaus ontvangen. De universelen hebben er volgens NDA-voorzitter Jan Ploeg voor gekozen zich nadrukkelijker te profileren. “En dan geldt: actie is reactie. Los daarvan willen we sowieso meer armslag.”
Bovag-directeur Koos Burgman denkt dat het niet zo’n vaart zal lopen met de federalisering: “Zodra de kruitdampen zijn opgetrokken, telt iedereen zijn zegeningen en gaan we weer gewoon door met ademhalen.” Leo Knijn, bondspenningmeester van de Bovag en voormalig NDA-voorzitter, maakt zich wél zorgen. “Het gevaar van een splitsing tussen NDA en Bovag is groter dan ooit tevoren.”

Zie Automotive 5 (14 maart bij u in de brievenbus) voor een uitgebreid artikel over de verhoudingen binnen de Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.