Aucon wint kort geding tegen CBR

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het CBR wil dat de aanmelding van leerlingen voor rijexamens voortaan geheel via de computer verloopt en zou daarom in de loop van dit jaar het Top-pakket gratis aanbieden. Top bevat echter niet alleen de software die nodig is voor de communicatie tussen CBR en rijschoolhouder, maar biedt tevens extra modules als een leerlingenadministratie, planning en factureringssystemen. Daardoor was volgens Aucon sprake van oneigenlijke concurrentie. “Het CBR gebruikt zijn overheidstaak – het verzorgen van rij-examens – om gratis software op de markt te brengen die veel verder gaat dan het aanmelden van rijexamens en doet daarmee de investeringen van ondernemers teniet,” aldus Aucon-directeur Ronald van der Vlist. “Het pakket mag tamelijk summier zijn ten opzichte van het onze en lang niet alle functies zijn operationeel op dit moment, heel veel rijschoolhouders zullen – zeker omdat het water hen financieel toch al tot de lippen staat – kiezen voor ‘gratis’. We hebben License ontwikkeld na gedegen marktonderzoek en toen was er nog geen sprake van dat het CBR iets in deze richting zou ondernemen. Onze initiële investering voor het ontwikkelen van het pakket bedroeg zo’n 220.000 euro en de prijs van 1.250 euro voor het pakket was redelijk krap gecalculeerd vanwege onze inschatting dat we op een markt van 5.000 rijschoolhouders toch zeker een penetratiegraad van 10% moesten kunnen halen. We hebben veel positieve reacties gehad op License en nu de rechter onze eis heeft toegewezen gaan we er van uit dat de markt voor kwaliteit kiest. De rijschoolbranche staat aan het begin van een vergaande professionalisering. Rijscholen gaan veel meer doen aan relatiebeheer en daar past ons pakket prima in.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.