Trafic/Vivaro samen Europees bestelauto van het jaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Ford Transit en Fiat Doblo eindigden eveneens met een hoge notering.
De Trafic/Vivaro is eigenlijk één model, dat de vrucht is van samenwerking tussen Renault en Opel. De Franse fabrikant tekende voor het ontwerp en ontwikkeling, Opel assembleert de Trafic/Vivaro in Engeland. Het duo Renault-Nissan zal echter in Spanje ook een fabriek voor de Trafic-productie openen.
Een jury van autojournalisten uit twintig landen beoordeelde de Trafic/Vivaro als Van of the Year vanwege zijn sterke design, soepele tdi common rail motoren, lage kilometerkostprijs, betrouwbaarheid, ergonomie en veiligheidsniveau. De auto kwam dit najaar in de meeste Europese landen op de markt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.