Pirelli: bruto prijzen –26%

Redactie Redactie
• Laatste update:

De prijsverlaging is opvallend, want in september verhoogde Pirelli in Nederland zijn bruto prijzen nog met vier procent.
Doordat de bandenimporteur de nu aangekondigde prijsverlaging zal koppelen aan een verlaging van de kortingen, zal de netto prijs niet of nauwelijks worden beïnvloed, aldus directeur Henny Butter. Het grootste effect zal optreden bij (auto)bedrijven die de Pirelli’s nu nog tegen de relatief hoge bruto prijzen monteren. Bij die bedrijven zou de Pirelli-afzet dus wat onder druk kunnen komen te staan. “Dat is juist, maar op de zakelijke markt kunnen we met de lagere prijzen daarentegen weer beter uit de voeten”, zegt Butter. “Op dit moment zijn onze fastmovers duurder dan die van Michelin, daar maken we nu een eind aan.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.