Nieuwe oppositie tegen RDW

Redactie Redactie
• Laatste update:

apkmeldpunt.nl een centrale registratie van klachten en jurisprudentie over de RDW aanleggen. Daarmee wil hij de APK-keuringstations een handvat bieden in de naar zijn mening ongelijke strijd met de RDW. Het belangrijkste bezwaar van Goes is dat bij de APK alles in één hand ligt: de regelgeving, de controle daarop, de keuring, de herkeuring, de sancties die worden uitgedeeld en de beroepsmogelijkheden. “Dat is in geen enkele branche het geval. Dat de horing na een onregelmatigheid door dezelfde RDW-functionaris wordt afgehandeld als de aanvankelijke schouwing, vind ik onbegrijpelijk. Ook beslist de RDW zelf of de sanctie wordt opgeschort als er bezwaar wordt aangetekend. Dat lijkt mij niet erg democratisch.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.